Spania

Spania er mer enn tyrefektinger, flamencodansere og overfylte strender. Det er et spektakulært og mangfoldig land. I nord ligger rullende grønne berg som minner om Irland og i sør er det marokkansk landskaps og arkitektur. Spania har en forrykende historie som er reflektert i forhistoriske hulemalerier, Mauriske palass, gedigne slott, romerske ruiner, gotiske og renessansedomkirker, i tillegg til mer særpreget moderne arkitektur. Spanias unikhet ligger i de særskilte kongeriker som utgjorde den opprinnelige Spanske nasjon. Disse forskjellige regionene i landet har forblitt mangfoldige i språk, kultur, kjøkken og kunst. De inkluderer: Andalucía, Aragonia, Asturias, Basque Country, Balearerne, de Kanariske Øyer, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla León, Catalonia, Extremadura, Galicia, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra og Valencia.

 

Strender i Spania

Fremragende og stille strender kan finnes nær Malaga, Huelva og Almería i sør som nær La Mangas kyster, Galicia, Asturias, Cantabria og Eu-kadi. Hvis du nyter særdeles utviklet feriebyer, er det masser av overfylte strender på Costa de la Luz og Costa del Sol. Spesielt spennende er kanskje også Almerimars havn med hyggelige barer, like sør av El Ejido (Almeria).

Mer unik arkitektur kan finnes i Córdoba, Salamanca, Granada, Toledo, Madrid. Antoni Gaudís visjonære arkitektur og Picasso-museet er i Barcelona mens Madrid er hjemme til Spainias topp tre kunstmuseer.

Ute på Landet
Hvis du heller søker etter å få masse med frisk luft, er Spania fylt med sjanser å besøke naturparker som eller andre turmuligheter. Pyreneene, særlig omkring Aragónområdet, er de beste områdene for å gå dra på lange vandringsturer. Andalucía består av en fjellkjede som har sitt luksuriøse ski anlegg nær Granada. Ski sport er mulig fra november inntil mai. Mellom Guadix og Baza (berømt hestemarked) kan man finne huleboliger, hulehotell, og pene skogparker. Nord og mellom disse byene er det fortsatt uutforskede ørkenlandskap, med landsbyer man til og med kanskje ikke finner på noe kart! Riksveisinfrastrukturen i denne “ville” delen av Andalucia er fremragende.

Sosial kultur
Spanske mennesker er hjertevarme og gode til å kommunisere med hvem som helst. Du vil ikke ha noen problemer med å bli kjent med noen, særlig i storbyer som Madrid eller Barcelona. Spanjolene tilbringer vanligvis en del tid på en lokal bar på morgenene og i kveldene.

Klikk på bildet for mer informasjon om Spania.

 

Mallorca

Torrevieja

La Manga

Santa Pola

Granada

Ronda

Menorca

Kontakt

SFM Infosider 5440 Mosterhamn 97 58 27 88 - 95 81 57 91 tormodustad@ymail.com