Menorca

Menorca er den østligste og nest største av øyene i øygruppeen Balearene, slått av sin nabo Mallorca. Menorca er ca. 700 km2, og antall innbyggere er ca 90 000. Største by og administrasjonssenter er Mahón.

 

Menorca har tallrike megalittiske minnesmerker fra en tidligere keltisk befolkning. 

Øya ble okkupert av britene i 1708, senere av Frankrike, før den ble spansk igjen fra 1782. I dag er nærmere 3/4-deler av Menorca beskyttet naturområde. 

Flora og fauna her er unik, men en stor del av øyas landområder er også dekket av krattvegetasjon (macchia og garrigue). Det er lite skog på Menorca. Ellers er Menorca kjent for sin spesielle sorte hesterase, og under festivaler vil du se disse hestene og deres stolte ryttere, såkalte caixers, over alt.

For den perfekte oversikten over Menorca besøker man Monte Toro, som er øyas høyeste punkt.

Mahon er Menorcas største by og en sjarmerende småby med smale gater. Her finner du også hyggelige torg, markeder og mange uteserveringer nede ved havnen.

Cala Galdana er en hesteskoformet badebukt med hvit sand og turkis vann. I havnen finner du gode fiskerestauranter etter en dag på stranden.

Menorca har mange badebukter, små havner og sjarmerende småsteder.

Et sted for deg som ikke er ute på partyferie, men setter pris på avslapning, godt vær, blått hav og god mat.

 

Til Menorca kommer du deg med fly fra flere spanske byer, ferge fra fastlandet-Mallorca eller Ibiza. Star Tour har også charterreiser dit.

 

Artister

Tannbehandling Gdansk

Kontakt

SFM Infosider 5440 Mosterhamn 97 58 27 88 - 95 81 57 91 tormodustad@ymail.com