Tannbehandling Gdansk

Klikk på bildet under for mer info.

 

Klinikk Prodent i Gdansk

Klinikk Prodent i Gdansk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klinikk Prodent er en familiebedrift som ligger i den nyere delen av Gdansk. Denne klinikken utfører også det meste av 
tannbehandlinger. Klinikken er godkjent av Helfo. klikk på bildet for mer info
 

Klinikk Dentineo i Gdansk


Vår nyeste klinikk i Gdansk. Liten klinikk med 3 tannleger, som kan tilby det meste av tannbehandling. Klikk på bildet for mer info.
Gdansk ligger fantastisk til med milelange strender. Kort vei fra Norge, Danmark og Sverige. Flytiden fra forskjellige norske flyplasser er fra 1,5 - 2 timer. Fra flyplassen er det rundt en time med bil til badebyen Sopot. For de som ikke har bil, er det enkelt å komme seg dit også kollektivt, hvor flybussen går til jernbanestasjonen og tog til Sopot og Gdynia går ofte. Er det Gdansk som er målet er flybussen et bra alternativ, både til gamlebyen og busstasjonen bak Galleria Baltic. Pris med flybuss 4-5 zlt. Taxi inn til byen ligger på fra 40-70 zlt., avhengig av hvor du skal. Tog går også fra flyterminalen til sentrum.
Gdansk er Polens sjette største by. Den er hovedstad i det pommerske voivodskap og Gdansk-erkebispedømmet, og har distriktsnivåstatus. Gdansk regnes som en av Europas vakreste middelalderbyer med gamlebyen som det store trekkplasteret. Mesteparten av den gamle bydelen ble bygd opp igjen etter krigen. De viktigste severdighetene i Gdansk er hovedsakelig fra gotikken, sengotikken og senrenesansen og befinner seg i Głowne Miasto
Byens kirker er for det meste bygd i gotikk og Mariakirken (verdens største mursteinskirke), Dominikanerkirken, St. Jan-kirken, St. Katarina-kirken, St. Peter, Paulus-kirken, Treenighetskirken, og Kongekapellet, er severdigheter man må få med seg.
I Gdansk finner man bymurfragmenter fra gotikken med tårn og porter, blant annet Fengselstårnet, Bodporten, Kranporten, Den høye port, Den grønne port og Den gylne port.
Av spesiell interesse er også den såkalte Kongeveien, som strekker seg langs Gdansks representative gate Ulica Długa og dens forlengelse Długi Targ. Kongeveien strekker seg fra Den høye port, gjennom Den gylne port og frem til Den grønne port. Bak Den grønne port strekker den maleriske promenaden Długie Pobrzeze seg langs elven Motława.
Tyske granater traff Gdansk september 1939 og utløste 2. verdenskrig. Verft-streikene og dannelsen av fagforeningen Solidaritet i 1980 startet demokratibevegelsen i Øst Europa, som endte med Berlinmurens fall I 1989. Når man går rundt i Gdansk, kan man enda se konturene av den tidligere levemåten. Gdansk fremstår imidlertid i dag som en moderne by med alle de fasiliteter vi er vant med og vel så det. Er du i Gdansk, så bruk buss, tog eller trikken. Da kommer du litt bak motorveiene og får føle det virkelige Gdansk.
 
Å gå rundt i gamlebyen er en opplevelse, med et enormt folkeliv og uterestauranter. Er det mer avslapning man er ute etter, er byens mange grønntområder eller kystlinje et bra valg. Det samme gjelder en tur til Sopot, hvor det går tog ofte fra hovedstasjonen eller bak Galleria Baltica. Pris på toget er 4 zlt. Husk å kjøpe bill. før du går ombord og aktiver den i automaten før du går ombord. Sopot er områdets badeby, med den lange moloen og de reneste sydenstrendene. Yrende folkeliv også her med sine mange uterestauranter og kafeer.
Av andre kjente steder kan nevnes Westerplatte og Oliwa, den sistnevnte kjent for sitt katedralkompleks. Mer info om Gdansk på min hjemmeside www.tannbehandling.net

 

Norges billigste LED-lysrør
Hella ekstralys

Kontakt

SFM Infosider 5440 Mosterhamn 97 58 27 88 - 95 81 57 91 tormodustad@ymail.com